Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. SUNT DE ACORD

Pelaleaza in siguranta

11/09/2021

Piesele pentru biciclete necesita verificari si intretinere periodica. Indiferent ca pedalati pe o bicicleta de sosea, cu viteza mare in trafic sau pe o bicicleta montana care trebuie sa reziste sarcinilor mai grele de pe pistele cu diferite niveluri de dificultate, functionarea corecta a pieselor bicicletei nu trebuie subestimata nicicodata. Siguranta este pe primul loc, prin urmare, trebuie sa acordati componetelor bicicletei atentia necesara.

Daca vreti sa aveti o bicicleta sigura si functionala, reviziile periodice efectuate intr-un atelier specializat, sunt obligatorii. La fel de importanta este verificarea efectuata inainte de fiecare tura, unde puteti monitoriza functionarea corecta a bicicletei si astfel puteti preveni defecte majore. 

Cele mai importante parti componente care trebuie verificate intotdeauna sunt franele, suruburile pipei, ghidonului si rotile. Daca una dintre aceste parti componente nu functioneaza corect, cu siguranta veti cadea.

La frane verificam daca punctul de presiune este acelasi la ambele frane, chiar si dupa mai multe actionari ale manetelor. Mai verificam daca placutele, discurile sau sabotii de frana functioneaza corect.

In zona de directie (pipa, ghidon, headset furca), verificam daca toate suruburile sunt stranse corect. In cazul in care pipa sau ghidonul se misca sau headset-ul furcii are joc mare, strangeti suruburile la cuplul de strangere corect.

La roti trebuie sa verificati presiunea anvelopelor, starea jantelor (daca sunt deteriorate), jocul butucilor si tensiunea spitelor.

Nu esential pentru viata, dar totusi este bine sa verificati daca transmisia bicicletei functioneaza corect si daca lantul este uns :)

Spor la pedalat!