Convectoare 

Convectoarele sunt dispozitive de încălzire ce folosesc principiul convecției pentru a încălzi aerul dintr-o încăpere. Acestea sunt foarte populare în casele și apartamentele moderne, deoarece oferă o modalitate eficientă și economică de a încălzi o încăpere, fără a necesita instalarea unui sistem central de încălzire sau a unui șemineu.

Convectoarele sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme, precum și cu diverse caracteristici, cum ar fi termostate electronice, temporizatoare sau ventilatoare încorporate, pentru a crea un flux de aer cald mai rapid și mai uniform în încăpere. Acestea pot fi amplasate pe podea sau pe perete, în funcție de preferințele și nevoile utilizatorilor.

Principiul de funcționare al unui convector se bazează pe transferul de căldură prin intermediul convecției. Acest proces are loc atunci când aerul rece este împins în partea de jos a convectoarelor și încălzit de elementul de încălzire sau de o bobină de apă caldă. Aerul cald se ridică apoi spre partea de sus a convectoarelor și este împins în încăpere prin orificii de aerisire.

Deoarece convectoarele încălzesc aerul din încăpere, acestea sunt mai eficiente atunci când sunt utilizate în încăperi bine izolate termic. Acestea pot fi, de asemenea, utilizate ca sursă suplimentară de căldură, în combinație cu alte surse de încălzire, cum ar fi radiatoarele sau șemineelele.

Convectoarele sunt, de asemenea, eficiente din punct de vedere energetic, deoarece încălzesc aerul din încăpere mai rapid decât alte dispozitive de încălzire, cum ar fi radiatoarele. Acestea sunt, de asemenea, mai sigure decât alte surse de încălzire, cum ar fi sobele cu lemne sau gaz, deoarece nu există flăcări sau gaze inflamabile implicate în procesul de încălzire.

Pentru moment, nu exista produse disponibile in aceasta categorie