Furci fixe/suspensie

 Furci fixe/suspensie 

Atunci cand alegeti o furca noua, poate fi complicat sa aflati ce furca se potriveste bicicletei dvs. Exista multe optiuni de luat in considerare, astfel incat sa fiti sigur ca ati ales corect furca bicicletei, si aici ma refer la (dimensiunea rotii, tipul franei, diametrul gatului furcii, gat conic sau drept, suspensie aer, arc sau cu ulei, etc).

Cu siguranta veti dori sa obtineti o furca care sa se potriveasca la bicicleta, dar, in acelasi timp sa fie adaptata si la stilul dvs. de pedalat. Acest lucru este determinat de cursa furcii. Daca aveti o cursa de 80-100 mm, sunt sanse sa aveti o bicicleta XC sau una pentru trasee usoare; 120mm-140mm, ai o bicicleta de trail moderna; 150-170mm, probabil ca este o bicla enduro moderna; si 200 mm, cel mai probabil aveti un downhill. 

Intotdeauna trebuie sa pastrati cursa furcii cu care producatorul a echipat bicicleta. Cand cadrele sunt proiectate, acestea sunt gandite pentru un anumit model de furca. Daca bicicleta dvs. a fost conceputa pentru o furca de 100 mm, ramaneti cu 100 mm si veti fi fericit.

Daca tineti neaparat sa montati o furca noua, cu o cursa mai mare sau mai mica, va sugeram sa nu depasiti mai mult de 20 mm fata de furca initiala. Daca faceti asta, va asumati un risc major de a perturba integritatea structurala a cadrului si a furcii. De asemenea, veti modifica toate caracteristicile de manevrabilitate ale bicicletei.


Pentru moment, nu exista produse disponibile in aceasta categorie