Discuri frana

 Discuri frana 

Discul de frana trebuie inlocuit cand este uzat. Pentru a determina daca discul de frana este uzat, trebuie sa masurati grosimea discului cu un subler. Comparati partea discului de frana care a fost folosita pentru franare si partea discului de frana care nu a fost supusa uzurii. Daca exista o diferenta mai mare de 0,20 milimetri, discul de frana trebuie inlocuit.

Unele rotoare de frana au inscriptionata o indicatie utila, mai exact, grosimea minima a discului de frana. Acest lucru difera in functie de producator. Deci, atunci cand grosimea discului de frana scade sub acest numar minim de milimetri, discul trebuie inlocuit.

Discul de frana nu trebuie doar inlocuit atunci cand suprafata este uzata. De asemenea, este posibil ca discul sa fie indoit. Puteti testa cu usurinta acest lucru punand discul de frana pe o masa si apasand cu degetul pe o parte a discului. Daca acest lucru face ca cealalta parte sa se ridice, discul de frana trebuie inlocuit.

Marimea rotoarelor de frana este indicata pe disc. Diametrul unui disc de frana este adesea intre 140 si 220 de milimetri. Daca diametrul nu este clar indicat, atunci nu aveti de ales decat sa masurati manual diametrul discului.


Pentru moment, nu exista produse disponibile in aceasta categorie