Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. SUNT DE ACORD

Diferite tipuri de saltele, explicate de un expert in saltele

02/08/2022

Majoritatea dintre noi, stim, ca atunci cand alegem o saltea noua, detaliile sunt esentiale. Si cu atat de multe optiuni, poate fi dificil sa intelegem diferentele. Mai exact, atunci cand vine vorba de gasirea tipului potrivit saltea, pot veni in minte o multime de intrebari.

Care sunt cele mai comune tipuri de blaturi de saltea?

Exista patru tipuri pe care le veti vedea in mod obisnuit pe majoritatea saltelelor: blat strans, blat neted, blat euro si blat perna.

Ce este o saltea cu blat euro?

Un blat euro este un strat suplimentar de captuseala (din fibra, spuma sau uneori din ambele) care este cusut la nivelul marginilor saltelei (blaturile euro au o cusatura in jurul marginii saltelei unde se termina acel strat superior de captuseala si incepe salteaua).

Profil lateral saltea cu blat perna?

Salteaua cu suprafata de perna, are un strat superior captusit, cu o adancitura vizibila. Un blat de perna ofera o senzatie mai moale in comparatie cu un blat euro.

Ce este o saltea cu blat strans?

O salteacu blat strans nu are nicio captuseala suplimentara deasupra, cum are blatul de perna sau blatul euro. Panoul superior al materialului este cusut pe panoul lateral al materialului si exista o cusatura vizibila in locul in care cele doua se intalnesc. Fara un strat adaugat de fibre sau spuma, saltelele cu blat strans vor tinde sa fie ceva mai ferme.

Ce este o saltea cu blat neted?

O saltea cu partea superioara neteda, asemanatoare unui blat strans, nu are nici-o amortizare suplimentara deasupra. Desi in jurul marginii superioare, nu veti vedea o cusatura evidenta de-a lungul marginilor. In schimb, tesatura continua peste margine si se infasoara partial sau complet in jurul restului saltelei.

Blaturile netede se gasesc pe saltelele din spuma cu memorie. Daca sunteti in cautarea senzatiei ingrijite si ordonate a unui blat neted, va recomandam o saltea de spuma cu memorie.

Huse matlasate

O husa matlasata poate fi folosita pe oricare dintre saltelele de mai sus. Blaturile matlasate vor avea un plus de moliciune datorita umpluturii cu fibre, cu cusaturi care creeaza un aspect de perna. Matlasarea ofera saltelei dvs. un element textural si un aspect placut, de vis.

Ce altceva ar trebui sa iei in considerare atunci cand alegi un tip de blat de saltea?

Inainte de a alege o saltea, asigurati-va ca luati in considerare mai mult decat doar stratul superior. Desi un blat euro se va simti in general mai moale decat un blat stramt, fiecare strat conteaza! Atentie la materialul din care este confectionat miezul saltelei. Este hibrid sau spuma? Cate straturi de amortizare formeaza stratul superior si din ce sunt facute?


Maryon.ro - Dedicat pasiunii tale