Biciclete Urbane - Hibride

 Biciclete Urbane - Hibride 

Bicicletele Hibride (Cross si Trekking) sau bicicletele de naveta, asa cum mai sunt ele cunoscute, sunt un amestec intre bicicleta de sosea si bicicleta montana. Ele va ofera posibilitatea de a face un pic din toate. Ce sacrifici in termeni de specialitate, castigi prin a putea face ceea ce vrei, cand vrei.

Diferentieri: Bicicletele Hibride au ghidon drept, scurt, fara rise, pentru o manevrabilitate mai buna. Unele modele au suspensie fata pentru a amortiza denivelarile usoare de pe sosea, iar altele nu. Bicicletele Hibride sunt concepute avand in vedere versatilitatea si confortul, deci, au geometria confortabila a bicicletelor montane, dar cu anvelope mai inguste. Anvelopele pot fi inlocuite cu unele mai balonate (in limita permisiva a cadrului) daca doriti sa faceti un pic de off-road sau mai putin balonate - slick, daca faceti naveta pe asfalt.

Alegeti sa cumparati o bicicleta Hibrida, daca: utilizarea principala a bicicletei este naveta si/sau pedalatul in oras, precum si ocazional mersul pe sosele montane.

Alegeti sa nu cumparati o bicicleta Hibrida, daca: doriti sa pedalati pe drumuri foarte denivelate sau pe trasee montane, cat mai abil posibil. Pentru astfel de trasee va recomandam un MTB.