Biciclete BMX

 Biciclete BMX 

Bicicleta BMX este una dintre cele mai populare biciclete pentru copii. In timp ce oamenii folosesc adesea termenul BMX in mod generic, inainte sa cumparati, este important sa intelegeti ca exista trei tipuri diferite de biciclete BMX: Clasic, Freestyle si Jump.

BMX Clasic Totul a inceput cu bicicletele BMX Clasice, la sfarsitul anilor saizeci. Acestea erau concepute pentru curse cu sarituri, pe teren denivelat. In scurt timp, chiar daca participau la curse sau nu, copiii de pretutindeni au inceput sa se bucure de biciclete BMX.

Bicicletele BMX sunt in general fabricate din otel Cr-Mo sau aluminiu. Cadrele Cr-Mo sunt putin mai grele si mai economice. Cadrele fabricate din aluminiu sunt mai usoare si, de cele mai multe ori sunt realizate din tuburi supradimensionate. Pe langa faptul ca este mai usor, aluminiul este si rezistent la rugina. Deci, in cazul in care cadrul este zgariat, nu este nevoie sa-l protejati cu vopsea.

BMX Freestyle Acestea au intrat in scena la scurt timp dupa bicicletele BMX. Utilizarea ideala a bicicletei BMX Freestyle este pentru trucuri, pedalare agresiva pe strada si scheme in skatepark. Este, de asemenea, o bicicleta grozava pentru a merge la scoala, la magazin, etc.

Pe aceste modele, constructia super-robusta este o prioritate mai mare decat greutatea redusa. Rotile sunt de obicei, fie roti turnate, fie roti cu 48 de spite, concepute pentru sarcini grele. Anvelopele sunt de 20 x 2.125 sau mai largi, cu benzile de rulare destul de netede. Pegurile sunt adesea incluse (ciclistii stau pe ele pentru cascadorii). Bicicletele BMX Freestyle vin cu frane fata si spate. Cablul frontal este directionat printr-un "rotor", care permite rotirea ghidonului complet in jurul sau, fara a incurca cablul de frana.

BMX Jump Dupa cum sugereaza si numele, BMX-ul Jumper a fost proiectat pentru zborul de pe movile de pamant, catre o zona de aterizare. Aceste biciclete completeaza celelate doua categorii de BMX-uri (mai puternice decat primele; mai usoare decat cele din urma). De obicei, nu au frana fata, iar rotile lor musculoase au in mod normal 36 de spite robuste, in loc sa recurga la 48 de spite, asa cum fac la bicicletele freestyle. Sunt echipate ocazional cu roti de 24 de inchi, care sunt o alegere excelenta pentru ciclistii mai mari.

Alegeti sa cumparati o bicicleta BMX, daca: doriti sa o folositi pentru pedalare agresiva pe strada, sau pentru trucuri, sarituri, cascadorii pe teren denivelat sau in skatepark.

Alegeti sa nu cumparati o bicicleta BMX, daca: doriti sa mergeti cu viteza pe drumuri asfaltate sau sa mergeti cu bicicleta pe distante lungi. In acest caz, va recomandam sa alegeti o bicicleta dintr-o alta categorie.


Pentru moment, nu exista produse disponibile in aceasta categorie